Їжа

Вершково-грибний соус

Соуси

Інгредієнти:
Печериці – 300 г
Цибуля ріпчаста – 1 середня головка
Помідори-черрі – 200 г
Вершки 35% – 100 мл
Часник – 2 зубчики
Оливкова олія для смаження

Приготування:
1. Печериці нарізати скибочками або на четвертинки. Цибулю нарізати дрібним кубиком. Помідори нарізати на половинки або четвертинки.

2. У сковороді розігріти олію і злегка обсмажити половинки зубчиків часнику. Часник прибрати.
3. Обсмажити до прозорості цибулю, додати гриби і випарувати виділилася сік (це займе хвилин 5-7).
4. Додати помідори, перемішати і смажити ще 5 хвилин. Залити вершками і на середньому вогні злегка випарити соус (10-12 хвилин). Соус готовий.
5. Подавати можна з гречкою, рисом, макаронами, картоплею відварною м’ясом. Для подачі гарнір можна змішати з соусом і прогріти все разом хвилини 2 або зверху викласти соус на гарнір.