Їжа

Топ-15 швидкі і смачні страви для чоловіків

Другі страви

Білок повинен бути одним з основних продуктів чоловічого раціону, і його має бути багато. М’ясо – м’ясо і ще раз м’ясо. . . . Якщо Ваш чоловік любить рибу, то Ви знайдете тут і страви з риби. Ми постаралися охопити в цій добірці страв для чоловічого меню весь спектр: перше, друге, салат. . . Отже, вибирайте рецепт і беріть на замітку, щоб мати ідею в запасі: що приготувати для чоловіків – просто, смачно, швидко. . . .

1. Телячі реберця, в цибульно-яблучному соусі
Продукти:
1. Реберця – 1 кг
2. Цибуля – 6 шт.
3. Яблука кислих сортів – 3-4 шт.
4. Петрушка, зелень – ½ пучка
5. Перець мелений чорний
6. Сіль

Як приготувати телячі реберця, в цибульно-яблучному соусі:
1. Розрізані реберця заливаємо водою, щоб вона ледь покривала, і ставимо гасити. Цибулю ріжемо тонший, яблука очищаємо і ріжемо скибочками.
2. Коли реберця почне кипіти, відраховуємо від цього моменту 20 хвилин додаємо до них цибулю та яблука. Тушкуємо потихеньку ще 1 годину.
3. Реберця виймаємо, а вміст каструльки робимо однорідний соус з допомогою сита або блендера. Після цього реберця кладемо на місце.
4. В каструльку, додаємо сіль і перець, зелень і дотушиваем 5 хвилин. Після зняття з вогню не відкриваємо кришку ½ години, після чого можна подавати реберця на стіл.

2. Свинячі медальйони під сиром і ананасами
Продукти:
1. Свинина – 700 гр.
2. Часник – 3 зубчики
3. Ананаси, консервовані кільцями – 1 велика банку
4. Сир твердий – 200 гр.
5. Майонез – 100 гр.
6. Олія рослинна
7. Перець мелений
8. Сіль

Як приготувати свинячі медальйони під сиром і ананасами:
1. Нарізаємо зі свинини порційні шматки, близько 1 см завтовшки.
2. Раздавливаем часник, змішуємо його з майонезом.
3. Сир натираємо, взявши велику тертку.
4. Вистилаємо фольгою деко з бортиками, змащуємо маслом і розкладаємо м’ясні медальйони. Змащуємо їх часниковим майонезом, зверху на кожен медальйон кладемо кружок ананаса, посипаємо тертим сиром.
5. Запікаємо при 180-200°С.

3. Запіканка з курячого філе, з ананасами
Продукти:
1. Філе курки без шкіри – 1 кг.
2. Помідори – 5 шт.
3. Сир твердий – 300 гр.
4. Ананаси, консервовані шматочками – 1 банка
5. Майонез
6. Перець чорний мелений
7. Сіль

Як приготувати запіканку з курячого філе, з ананасами:
1. Філе нарізаємо впоперек волокон на шматочки товщиною не більше 1 см Замащиваем ними форму для запікання. Присаливаем.
2. Кладемо в ємність, обкладену курятиною, помідори кружечками. Поливаємо їх майонезом, а зверху розміщуємо в один шар шматочки ананасів. Засипаємо шаром тертого сиру.
3. Випікаємо 30-40 хвилин при 220-230°С.

4. Котлети в духовці, з начинкою
Продукти:
1. Фарш змішаний – 750 гр.
2. Цибуля – 1 шт.
3. Яйце – 1 шт.
4. Сир твердий – 200 гр.
5. Сухарі панірувальні – ½ склянки
Начинка
1. Картопля – 6 шт.
2. Огірки солоні – 2 шт.
3. Яйця курячі – 2 шт.
4. Вершки – ½ склянки
5. Масло вершкове – 2 ст. ложки
Соус
1. Сік томатний – 1 стакан
2. Перець мелений в суміші
3. Сіль

Як приготувати котлети в духовці, з начинкою:
1. Робимо з картоплі пюре з маслом, яйцем і вершками. Охолоджуємо.
2. Готуємо соус: прогріваємо сік томатний з сіллю і перцем.
3. У фарш додаємо яйця і сухарі, солимо і перчимо, добре перемішуємо.
4. Розбираємо фарш на великі котлети круглої форми і викладаємо їх на деко, змащене маслом.
5. Видавлюємо в кожній котлеті поглиблення (денцем склянки, наприклад), кладемо туди кружечок солоного огірочка і заповнюємо картопляним пюре. Зверху поливаємо соусом і присипаємо тертим сиром.
6. Запікаємо 20-25 хвилин при 200°С.

5. Смажені котлети з начинкою
Продукти:
1. Фарш змішаний – 400 гр.
2. Сир – 100 гр.
3. Філе куряче – 50 гр.
4. Яйце – 1 шт.
5. Часник – 1 зубчик
6. Цибуля – ½ головки
7. Масло вершкове – 1 ст. ложки
8. Сіль
9. Зелень сушена
10. Перець мелений чорний

Як приготувати смажені котлети з начинкою:
1. Додаємо у фарш яйце, кладемо м’яке вершкове масло, часник з цибулею, спеції, сіль і добре все перемішуємо.
2. Куряче філе нарізаємо скибочками тонший, обвалюємо у сушеної зелені.
3. Сир нарізаємо найтоншими пластинками, ними обертаємо шматочки філе.
4. З фаршу формуем котлетки, в вкладаючи кожну по шматочку курино-сирної начинки. Краї треба добре заліпити.
5. Котлетки смажимо на маленькому вогні під кришкою. Коли вони вже будуть готові, кришку прибираємо, збільшуємо вогонь і даємо можливість котлеткам отримати рум’яну скоринку.

6. Печеня з яловичини
Продукти:
1. М’ясо яловиче – 300 гр.
2. Цибуля – 1 шт.
3. Часник – 2 зубчики
4. Картопля – 5 шт.
5. Морква – 1 шт.
6. Сметана – 1 ст. ложка
7. Масло вершкове – 2 ст. ложки
8. Зелень рубана – 2 ст. ложки
9. Перець мелений чорний
10. Сіль
11. Спеції

Як приготувати печеня з яловичини:
1. Картоплю, нарізану кубиками, обсмажуємо, виймаємо і на тій же сковороді смажимо цибулю – і теж виймаємо.
2. На сковорідку доливаємо олії і в ньому обсмажуємо яловичину, порізану маленькими шматочками. Повинна утворитися рум’яна кірочка.
3. Розкладаємо м’ясо в горщики, кубики картоплю, смажену цибулю, пластинки часнику. Солимо, перчимо, кладемо лавровий листочок і доливаємо трохи води, гарячої.
4. Горщики встановлюємо і тушкуємо в духовці при 180°С близько 25 хвилин.
5. У кожен горщик кладемо сметану, сиплемо зелень – і знову тушкуємо, недовго, хвилин 5-6.

7. Печеня з білим вином з свинини
Продукти:
1. М’ясо свиняче – 1 кг.
2. Цибуля – 2-3 шт.
3. Біле вино сухе – ½ склянку
4. Перець мелений, червоний і чорний,
5. Сіль
6. Інші спеції

Як приготувати печеня з білим вином з свинини:
1. М’ясо ріжемо товстенькими шматочками. Пересипаємо їх сіллю, приправами і заливаємо вином.
2. Окремо нарізаємо цибулю.
3. У каструльку викладаємо шарами цибулю, м’ясо, цибулю і т. д. , поки не викладемо весь цибулю і все м’ясо. Залишаємо на годину маринуватися.
4. Виймаємо з маринаду одні тільки шматочки м’яса і активно обсмажуємо їх, щоб утворилася скоринка.
5. Тепер до м’яса додаємо цибулю з маринаду і всі разом тушкуємо хвилин 5-7.

8. Свинина з імбиром і яблуками
Продукти:
1. Свинина пісна – 1½ кг/
2. Імбир, корінь в 2-3 см завдовжки
3. Лимон – ½ шт.
4. Яблука – 2 шт.
5. Цибуля – 2 шт.
6. Сир твердий – 200 гр.
7. Масло вершкове
8. Олія рослинна
9. Сіль

Як приготувати свинину з імбиром і яблуками:
1. Свинину ріжемо шматочками, товщину витримуємо близько 1 див
2. Корінь імбиру натираємо на тертці, лимон нарізаємо кружечками.
3. М’ясо солимо, перемішуємо з імбиром та лимоном, даємо постояти і помариноваться 30-40 хвилин.
4. Цибулю, нарізану кільцями, обсмажуємо.
5. Яблука, видаливши серцевину, ріжемо часточками тонший, і скроплюємо лимонним соком, щоб не допустити потемніння.
6. Вистилаємо деко з бортиками фольгою, змащуємо вершковим маслом. Викладаємо шарами м’ясо, цибулю, яблука, зверху посипаємо тертим сиром.
7. Запікаємо при 180-200°С близько 1 години.

9. Свинина в гранатовому соку
Продукти:
1. Свинина – 1 кг,
2. Гранат – 1 шт.
3. Спеції
4. Зелень
5. Сіль

Як приготувати свинину в гранатовому соку:
1. М’ясо нарізаємо на шматки (товщина 1½ – 2 см).
2. З граната, розрізавши його навпіл, вибиваємо всі зернятка, ударяючи ручкою ножа. Зібравши всі зернятка, складаємо їх в пакет, щільний поліетиленовий, і прокатуємо качалкою кілька разів – видавлюємо сік.
3. Пакет проколюємо товстою голкою і через дірочки вичавлюємо сік в миску. В цьому соку маринуємо м’ясо, потримавши його 1-2 години.
4. М’ясо смажимо на сковорідці, а солимо тільки в кінці, так в ньому збережеться більше соку.

10. Стегенця курячі з овочами
Продукти:
1. Стегенця курячі – 4 шт.
2. Морква – 2 шт.
3. Цибуля – 2 шт.
4. Перці солодкі – 3 шт.
5. Соус соєвий – 2 ст. ложки
6. Крохмаль – 1 ст. ложка
7. Оцет 9% – 1 ст. ложка
8. Вода – ½ ст. ложки
9. Перець
10. Сіль

Як приготувати стегенця курячі з овочами:
1. Стегенця нарізаємо на шматочки і обсмажуємо, додаємо нарізані моркву і цибулю.
2. Коли цибуля та морква підсмажаться, додаємо соломку, нарізану з перців. Тушкуємо після цього 2-3 хвилини.
3. В мисочці змішати крохмаль з водою і оцтом до однорідності, заливаємо м’ясо з овочами.
4. Знову ставимо на вогонь і тушкуємо 3-4 хвилини. Посипаємо зеленню і подаємо.

11. Свиняча грудинка, фарширована капустою і яблуками
Продукти:
1. Грудинка свиняча на ребрах – 700-800 гр.
2. Капуста свіжа – 300 гр.
3. Яблука – 400 гр.
4. Яйця – 2 шт.
5. Масло вершкове – 50 г.
6. Молоко – 100 гр.

Як приготувати свинячу грудинку, фаршировану капустою і яблуками:
1. Капусту нашаткувати, тушкуємо до готовності з маслом і молоком.
2. Яблука чистимо, дрібно ріжемо і прогріваємо з капустою в сковорідці.
3. У гарячу яблучно-капустяну суміш вбиваємо яйця і енергійно перемішуємо, присолив, щоб яйця згорнулися рівномірно. Залишаємо остигати.
4. Робимо надріз у м’ясі кордонів з ребрами, формуючи кишеньку. Наповнюємо його фаршем, зашиваємо наглухо. М’ясо солимо і перчимо, поливаємо розтопленим вершковим маслом.
5. Запікаємо на деко з бортиками, поставивши його в духовку при 180-200°С до готовності. Для визначення готовності протикаємо саму товсту частину м’яса і дивимося на колір соку, який виступив на поверхню. Якщо він мутний, то треба ще запікати. При досягненні готовності м’яса сік стає прозорим.

12. Асорті з морепродуктів і морської риби в клярі
Продукти:
1. Філе морської риби, або тушки кальмарів, або великі креветки
2. Яйця – 3 шт.
3. Пиво – 150 гр.
4. Борошно – 6 ст. ложок з гіркою
5. Сіль

Як приготувати асорті з морепродуктів і морської риби в клярі:
1. Готуємо кляр: жовтки розтираємо з сіллю, доливаємо пиво, всипаємо борошно і добиваємося однорідності. Білки збиваємо окремо і акуратно вводимо в тісто.
2. Розбираємося з шматочками риби або морепродуктів.
3. Кожен шматок опускаємо в кляр і смажимо у фритюрі. Подаємо з салатом зі свіжих компонентів.
До речі, такий кляр чудово підходить для курячих крилець – спробуйте посмажити.

13. Сьомга, запечена зі шпинатом і картоплею
Продукти:
1. Сьомга – 2 стейка
2. Шпинат – 1 пучок
3. Картопля – 4 шт.
4. Лимон – 1 шт.
5. Масло рослинне – 2 ст. ложки
6. Масло вершкове
7. Перець чорний мелений
8. Сіль

Як приготувати сьомгу, запечену зі шпинатом і картоплею:
1. Картопля ставимо варити, нарізаною на шматки, воду підсолюємо.
2. Стейки сьомги натираємо сіллю з усіх боків, кладемо на деко і змащуємо олією.
3. Ставимо запікатися на 15 хвилин, виставивши в духовці температуру до 250°С.
4. Тушкуємо на вершковому маслі шпинат (3 хвилини), потім виймаємо його з сковороди. На його місце викладаємо шматки відвареної картоплі, злегка обсмажуємо. Повертаємо на сковороду шпинат і тушкуємо недовго разом з картоплею.
5. Готові стейки викладаємо на блюдо, гарнируем картоплею зі шпинатом. Можна прикрасити тоненькими кружечками лимона – буде красиво й доречно.

14. Горбуша, запечена з сиром
Продукти:
1. Горбуша свіжоморожена – 1 шт.
2. Цибуля – 1 шт.
3. Помідори – 2-3 шт.
4. Сир – 200-250 гр.
5. Масло вершкове
6. Майонез
7. Сіль
8. Перець мелений, червоний і чорний

Як приготувати горбушу, запечена з сиром:
1. Нарізаємо тушку горбуші, розморозивши її і підготувавши до оброблення, шматочками шириною 5-6 див Цибулю ріжемо півкільцями, помідори – кружальцями.
2. Викладаємо її на змащений маслом деко, посипати сіллю і перцем, при бажанні – збризнувши соком лимона.
3. Змащуємо шматки риби майонезом, зверху розкладаємо півкільця цибулі.
4. Запікаємо горбушу спочатку 15 хвилин при 200°С.
5. Вийнявши деко, кладемо на кожен рибний шматок за помидорному кухоль, посипаємо тертим сиром.
6. Деко відсуває назад, ще на 10-15 хвилин.
7. Подаємо запечену горбушу, в якості гарніру пропонуємо картопляне пюре або розсипчастий рис.

15. Салат з яловичиною та печерицями
Продукти:
1. Варена телятина або яловичина – ½ кг.
2. Шампіньйони консервовані – 100 гр.
3. Цибуля – 2 шт.
4. Огірочки мариновані – 2 шт.
5. Морква варена – 2 шт.
6. Велике червоне яблуко – 1 шт.
7. Солодкий перець – 1 шт.
8. Зелень петрушки
9. Томатний соус гострий – 1 ч. ложка
10. Маринад від огірків – 6 ст. ложок
11. Масло рослинне – 6 ст. ложок
12. Перець чорний мелений – ½ ч. ложки
13. Сіль часникова

Як приготувати салат з яловичиною та печерицями:
1. Робимо нарізку: м’ясо – кубиками побільше, морквину, яблуко і огірки – скибочками, гриби – шматочками, перець – смужками, цибуля – півкільцями тонший.
2. Робимо Заправку, змішавши маринад з олією і соусом, додаємо до них перець і рубану петрушку.
3. Всі інгредієнти змішуємо і наполягаємо салат при кімнатній температурі 1 годину.